Oktay Usta'nın tirtil kurabiye tarifini görünce, gerçekten de çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biri olduğunu anladım. Bu tarifte yer alan malzemeler oldukça basit ve evde kolayca bulunabilir. Margarin veya tereyağı kullanma seçeneği, kurabiyelerin lezzetini artırmak için harika bir detay. Hamurun dinlendirilmesi gerektiği kısmı ise, kurabiyelerin daha iyi kabarması açısından önemli bir adım gibi görünüyor. İç harcındaki ceviz, fındık ya da hindistan cevizi seçenekleri, kişisel tercihlere göre çeşitlendirilmesi açısından oldukça pratik. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunum yapmak da güzel bir fikir. Denemeyi düşünüyorum, sizce bu tarifte başka hangi malzemeler eklenebilir?
Oktay Usta'nın tirtil kurabiye tarifini görünce, gerçekten de çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biri olduğunu anladım. Bu tarifte yer alan malzemeler oldukça basit ve evde kolayca bulunabilir. Margarin veya tereyağı kullanma seçeneği, kurabiyelerin lezzetini artırmak için harika bir detay. Hamurun dinlendirilmesi gerektiği kısmı ise, kurabiyelerin daha iyi kabarması açısından önemli bir adım gibi görünüyor. İç harcındaki ceviz, fındık ya da hindistan cevizi seçenekleri, kişisel tercihlere göre çeşitlendirilmesi açısından oldukça pratik. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunum yapmak da güzel bir fikir. Denemeyi düşünüyorum, sizce bu tarifte başka hangi malzemeler eklenebilir?
Cevap yaz