Fındıklı Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?Oda sıcaklığındaki 250 gram margarini derin bir kaba koyun ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayın. 1 su bardağı pudra şekeri ve 3 su bardağı unu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Son olarak 1 su bardağı ince kıyılmış fındığı ekleyerek hamuru iyice yoğurun. Fındıklı un kurabiyesi hamuru ne kadar çok yoğrulursa o kadar lezzetli olur. Hamurun üzerini temiz bir bezle hava almayacak şekilde örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin. Tüm bezeleri aynı işlemle hazırladıktan sonra fırını 180 dereceye ayarlayarak 10 dakika ön ısıtma yapın. Fırın ısındıktan sonra tepsiyi fırına koyun ve kurabiyelerin üstleri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fındıklı un kurabiyesi piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Fındıklı un kurabiyesi hazırdır. Afiyet olsun. |
Hamuru yoğururken margarin tam olarak karışımıyor, acaba oda sıcaklığında olmadığı için mi böyle oldu?
Cevap yazMerhaba Zelal,
Evet, margarin oda sıcaklığında olmadığında hamura tam olarak karışması zor olabilir. Margarinin oda sıcaklığında yumuşaması, hamurla daha kolay bütünleşmesini sağlar. Eğer margarin soğuksa, hamurda topaklanma yapabilir ve bu da istediğiniz kıvamı elde etmenizi zorlaştırır. Bir dahaki sefere margarini kullanmadan önce bir süre oda sıcaklığında bekletmeyi deneyin. Umarım bu yöntem işinize yarar!
Sevgiler,