İncir kurabiyesi tarifini okuduktan sonra hemen denemek istiyorum! Kuru incirlerin yumuşaması için sıcak suda bekletme aşaması oldukça pratik görünüyor. Tereyağı ve toz şekerin çırpılması ile başlayan hamur hazırlama süreci de dikkatimi çekti. Özellikle ceviz ya da fındık eklemek, kurabiyenin lezzetini artıracak gibi. Son aşamada kurabiyelerin üzerinin hafifçe kızarması gerektiği bilgisi de önemli; bu detay, pişirme sürecinde dikkat etmemiz gereken bir nokta. Sizce kurabiyeleri bir gün beklettikten sonra mı tüketmek daha iyi olur, yoksa hemen fırından çıkar çıkmaz mı?
İncir kurabiyesi tarifini okuduktan sonra hemen denemek istiyorum! Kuru incirlerin yumuşaması için sıcak suda bekletme aşaması oldukça pratik görünüyor. Tereyağı ve toz şekerin çırpılması ile başlayan hamur hazırlama süreci de dikkatimi çekti. Özellikle ceviz ya da fındık eklemek, kurabiyenin lezzetini artıracak gibi. Son aşamada kurabiyelerin üzerinin hafifçe kızarması gerektiği bilgisi de önemli; bu detay, pişirme sürecinde dikkat etmemiz gereken bir nokta. Sizce kurabiyeleri bir gün beklettikten sonra mı tüketmek daha iyi olur, yoksa hemen fırından çıkar çıkmaz mı?
Cevap yaz