Elmalı kurabiye pişirme sıcaklığının 180-190 °C arasında olması gerektiğini öğrendiğimde, bu sıcaklığın kurabiyenin dış kısmının kıtır kıtır olmasını sağladığını düşündüm. Peki, bu sıcaklıkta pişirme süresi ne kadar? 20-30 dakika arasında pişirilmesi gerektiği belirtilmiş, ama fırın tipi de önemli gibi görünüyor. Acaba fanlı fırın kullanıyorsanız sıcaklığı biraz daha düşürmek mi gerekiyor? Ayrıca, kurabiyelerin kenarlarının altın rengini alması pişirme işleminin tamamlandığını gösteriyormuş; bu noktada gözlem yapmak çok kritik gibi. Başka hangi ipuçları var, kurabiyelerin kıvamını nasıl kontrol edebiliriz?
Elmalı kurabiye pişirme sıcaklığının 180-190 °C arasında olması gerektiğini öğrendiğimde, bu sıcaklığın kurabiyenin dış kısmının kıtır kıtır olmasını sağladığını düşündüm. Peki, bu sıcaklıkta pişirme süresi ne kadar? 20-30 dakika arasında pişirilmesi gerektiği belirtilmiş, ama fırın tipi de önemli gibi görünüyor. Acaba fanlı fırın kullanıyorsanız sıcaklığı biraz daha düşürmek mi gerekiyor? Ayrıca, kurabiyelerin kenarlarının altın rengini alması pişirme işleminin tamamlandığını gösteriyormuş; bu noktada gözlem yapmak çok kritik gibi. Başka hangi ipuçları var, kurabiyelerin kıvamını nasıl kontrol edebiliriz?
Cevap yaz