Elmalı kurabiye tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Unun elenmesi ve tereyağı ile şekerin krema kıvamına getirilmesi gibi detaylar çok hoşuma gitti. Özellikle rendelenmiş elmaların ve isteğe bağlı tarçının eklenmesi, kurabiyeye farklı bir lezzet katacak gibi görünüyor. Dinlendirme süresi de hamurun kıvamını artırmak için önemli görünüyor. Fırında pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken süreler ve sıcaklık da tarifin lezzetini etkileyen unsurlar arasında. Üzerine pudra şekeri serpilmesi ise sunum açısından çok güzel bir detay! Misafir sofralarında yer alacak bu lezzeti, sıcak bir çay eşliğinde tatmak harika olurdu. Sizce bu tarife başka hangi malzemeler eklenebilir?
Elmalı kurabiye tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Unun elenmesi ve tereyağı ile şekerin krema kıvamına getirilmesi gibi detaylar çok hoşuma gitti. Özellikle rendelenmiş elmaların ve isteğe bağlı tarçının eklenmesi, kurabiyeye farklı bir lezzet katacak gibi görünüyor. Dinlendirme süresi de hamurun kıvamını artırmak için önemli görünüyor. Fırında pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken süreler ve sıcaklık da tarifin lezzetini etkileyen unsurlar arasında. Üzerine pudra şekeri serpilmesi ise sunum açısından çok güzel bir detay! Misafir sofralarında yer alacak bu lezzeti, sıcak bir çay eşliğinde tatmak harika olurdu. Sizce bu tarife başka hangi malzemeler eklenebilir?
Cevap yaz