Çikolata soslu kurabiye tarifini okuduktan sonra merak ettim, bu kadar az malzemeyle bu kadar lezzetli bir şey yapmanın püf noktaları neler olabilir? Özellikle yumurta ve şekerin iyi çırpılmasının kabarmaya etkisi olduğunu belirtmişsiniz, bu aşamada hangi kıvama gelmesi gerektiği önemli mi? Ayrıca unun elenmesi hamurun hafifliği için neden bu kadar etkili? Fırında pişirme süresi de tam kararında olmalı, biraz fazla kalırsa sertleşir mi? Son olarak, çikolata sosunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken başka bir detay var mı?
Çikolata soslu kurabiye tarifini okuduktan sonra merak ettim, bu kadar az malzemeyle bu kadar lezzetli bir şey yapmanın püf noktaları neler olabilir? Özellikle yumurta ve şekerin iyi çırpılmasının kabarmaya etkisi olduğunu belirtmişsiniz, bu aşamada hangi kıvama gelmesi gerektiği önemli mi? Ayrıca unun elenmesi hamurun hafifliği için neden bu kadar etkili? Fırında pişirme süresi de tam kararında olmalı, biraz fazla kalırsa sertleşir mi? Son olarak, çikolata sosunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken başka bir detay var mı?
Cevap yaz