Tuzlu susamlı simit kurabiye tarifini okudum ve gerçekten harika bir atıştırmalık gibi görünüyor. Özellikle çay saatlerinde ya da günün her saatinde tüketilebilmesi çok pratik. Hamurun hazırlanması sırasında tereyağı ve sıvı yağ kullanılması, sanırım lezzeti artıracaktır. Susamın üstteki kıtırlığı ile tuzun dengesi gerçekten damaklarda unutulmaz bir tat bırakabilir. Pişirme süresi de oldukça uygun; 20-25 dakika içinde bu lezzeti elde edebilmek çok güzel. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek zenginleştirme fikri de hoşuma gitti. Özellikle kimyon veya çörek otu denemek ilginç olabilir. Taze tüketmenin en iyisi olduğunu da belirtmişsiniz, bunu göz önünde bulundurmak önemli. Bu tarif kesinlikle denemeye değer!
Tuzlu susamlı simit kurabiye tarifini okudum ve gerçekten harika bir atıştırmalık gibi görünüyor. Özellikle çay saatlerinde ya da günün her saatinde tüketilebilmesi çok pratik. Hamurun hazırlanması sırasında tereyağı ve sıvı yağ kullanılması, sanırım lezzeti artıracaktır. Susamın üstteki kıtırlığı ile tuzun dengesi gerçekten damaklarda unutulmaz bir tat bırakabilir. Pişirme süresi de oldukça uygun; 20-25 dakika içinde bu lezzeti elde edebilmek çok güzel. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek zenginleştirme fikri de hoşuma gitti. Özellikle kimyon veya çörek otu denemek ilginç olabilir. Taze tüketmenin en iyisi olduğunu da belirtmişsiniz, bunu göz önünde bulundurmak önemli. Bu tarif kesinlikle denemeye değer!
Cevap yaz