Orijinal tuzlu pastane kurabiyesinin tarifi nedir?

Geleneksel lezzetleri sevenler için, tam kıvamında bir tuzlu kurabiye tarifi. Pastane tadını evinize taşıyan bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir atıştırmalık olarak hazırlanıyor. Tereyağının aroması ve yoğurdun yumuşaklığıyla birleşen hamur, üzerindeki susam veya çörek otuyla görsel bir şölen sunuyor.

19 Kasım 2025

Orijinal Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
  • Üzeri için: çörek otu, susam veya kimyon

Yapılışı:


  • Geniş bir kaba yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ve sirkeyi ekleyin
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Parmaklarınızla hafifçe bastırarak şekil verin
  • Üzerlerine çörek otu veya susam serperek 180°C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok sert olursa kurabiyeler sertleşebilir
  • Kurabiyelerin üzerini çok bastırmamaya dikkat edin
  • Fırının sıcaklığına göre pişme süresi değişebilir
  • Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi
Limonlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Limonlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Basit Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Basit Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Şekilli Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Şekilli Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
;