Kıyır kıyır un kurabiyesi tarifini okuduğumda, bu lezzetli atıştırmalığın nasıl bu kadar hafif ve gevrek olabileceğini merak ettim. Tereyağı ve sıvı yağ karışımının yanı sıra kullanılan unun kalitesinin de bu kıvamda büyük rol oynadığını anlamak çok ilginç. Acaba, bu kurabiyeleri yaparken hangi un markasını tercih etmek en iyisi? Ayrıca, ceviz veya fındık eklemek gerçekten tat katıyor mu, yoksa sade haliyle mi daha lezzetli? 180 derecede pişirme süresini tam ayarlamak zor olabilir, bu konuda bir ipucu var mı?
Kıyır kıyır un kurabiyesi tarifini okuduğumda, bu lezzetli atıştırmalığın nasıl bu kadar hafif ve gevrek olabileceğini merak ettim. Tereyağı ve sıvı yağ karışımının yanı sıra kullanılan unun kalitesinin de bu kıvamda büyük rol oynadığını anlamak çok ilginç. Acaba, bu kurabiyeleri yaparken hangi un markasını tercih etmek en iyisi? Ayrıca, ceviz veya fındık eklemek gerçekten tat katıyor mu, yoksa sade haliyle mi daha lezzetli? 180 derecede pişirme süresini tam ayarlamak zor olabilir, bu konuda bir ipucu var mı?
Cevap yaz