Kurabiyeleri yaparken en çok hangi aşamada zorlandınız? Hamurun kıvamını tutturmak ya da pişirme süresi mi sizi düşündürüyor? Özellikle bardakla ezme işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler neler sizce?
Kurabiye yapımında en çok zorlandığım aşama hamurun kıvamını tutturmak oldu. Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekiyor; bu dengeyi sağlamak bazen karmaşık olabiliyor. Özellikle un miktarını ayarlarken dikkat etmek gerekiyor, çünkü her unun su emme kapasitesi farklı olabiliyor.
PiĢirme süresi de önemli bir nokta; çünkü kurabiyelerin dışı pişerken içinin hamur kalmaması için süreyi iyi ayarlamak lazım. Bardakla ezme işlemi sırasında ise, hamurun çok fazla ezilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Fazla ezilirse kurabiyeler sertleşebilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, bardakla ezme işlemini eşit bir şekilde yapmak; böylece kurabiyelerin pişme süresi de daha homojen olur.
Kurabiye yaparken deneyim kazandıkça bu aşamaların daha kolay hale geleceğine inanıyorum. Başarılar dilerim!
Kurabiyeleri yaparken en çok hangi aşamada zorlandınız? Hamurun kıvamını tutturmak ya da pişirme süresi mi sizi düşündürüyor? Özellikle bardakla ezme işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler neler sizce?
Cevap yazCevher,
Kurabiye yapımında en çok zorlandığım aşama hamurun kıvamını tutturmak oldu. Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekiyor; bu dengeyi sağlamak bazen karmaşık olabiliyor. Özellikle un miktarını ayarlarken dikkat etmek gerekiyor, çünkü her unun su emme kapasitesi farklı olabiliyor.
PiĢirme süresi de önemli bir nokta; çünkü kurabiyelerin dışı pişerken içinin hamur kalmaması için süreyi iyi ayarlamak lazım. Bardakla ezme işlemi sırasında ise, hamurun çok fazla ezilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Fazla ezilirse kurabiyeler sertleşebilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, bardakla ezme işlemini eşit bir şekilde yapmak; böylece kurabiyelerin pişme süresi de daha homojen olur.
Kurabiye yaparken deneyim kazandıkça bu aşamaların daha kolay hale geleceğine inanıyorum. Başarılar dilerim!