Ağızda Dağılan Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi
Bu tarifle hazırlanan kurabiyeler, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla ağızda adeta eriyecek. Üzerindeki ev yapımı çikolata sosu ise lezzeti tamamlayacak. İşte denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz o tarif:
Malzemeler (Yaklaşık 20 adet için):
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Çikolata Sosu İçin:
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Fırını 180°C'ye ısıtın
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin
- 15-20 dakika pişirin (kenarlar hafif kızarmalı)
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Çikolata Sosu:
- Çikolatayı benmari usulü eritin
- Krema ve tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine sosu gezdirin
Püf Noktaları:
- Hamuru çok yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır
- Çikolata sosunu kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra ekleyin
- İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuruna çikolata parçaları ekleyebilirsiniz
Bu nefis kurabiyeleri çay veya kahve eşliğinde servis edebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun! |